De vergroening voorbij.


Bron-NRC
Dit zijn de signalen die je nou net niet wilt hebben. Het westen mag dan bezig zijn met een vergroeningsagenda. Europa doet zijn best  met het uitvoeren van The Green Deal. Brazilie fikt het regenwoud af of ontbost in grote volumes om meer landbouwgronden te verkrijgen. Tast daarmee de longen van de wereld aan, beschadigd ze onherstelbaar. Het grote geld verdwijnt in de zakken van dubieuze zwendelaars. Want laten we er niet omheen draaien. Dit is toch geen eerlijke manier van handeldrijven?
En dan met een afgeschreven vliegdekschip lopen leuren. Wel laten bouwen maar geen zorg dragen voor een goede ontmanteling. Ook hier weer zoeken naar de ‘goedkoopste’ oplossing door het ontmantelen aan andere landen aan te bieden.
Wereldwijd zouden er afspraken moeten komen over het gebruik van grondstoffen, het circulair correct afhandelen van diezelfde grondstoffen. Waneer een product, zoals in dit geval zo’n schip niet langer in gebruik is zijn de eigenaren zelf verantwoordelijk voor een ontmanteling zoals is afgesproken. Zolang die afspraken er niet zijn blijft het dweilen met de kraan open. Dit is toch geen voorbeeld naar de toekomstige generatie!
Kunnen we de opdracht niet kwijt in Turkije of welk land dan ook, dumpen we toch gewoon onze rotzooi in de oceaan? Het toont maar weer eens aan dat het , ook sommige regeringen geen flikker interesseerd hoe een heikele zaak wordt afgewikkeld. Als ze er zelf maar vanaf zijn. Inderdaad ja, veruit de goedkoopste oplossing. Gaatjes boren en afzinken die hoop schroot. Goed rentmeesterschap is er inmiddels een achterhaalde term. De daad op zich blijft een gotspe.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: