Gechicaneer.


Er moet me toch iets van het hart. Ik volg de vaderlandse politiek al sinds ik stemrecht heb verkregen. Gaandeweg is wat ik daar zie geërodeerd tot een gesloten technocratisch wereldje. Managementdenken heeft de overhand gekregen. Principes vanuit het bedrijfsleven zijn langs de weg van lobbyisme de politiek ingeslopen  Het is geëvolueerd van een door idealistische ideeën aangestuurde politiek naar een bedrijfspragmatisme waarin de gevolgenethiek hoogtij is gaan vieren. Niet het poltieke beginsel is leidend maar wat jouw politiek concreet oplevert aan bezuinigingen, winsten, economische vooruitgang of vul maar in.
Hoe het menselijke uit het oog werd verloren. Erosie van het onderwijs, erosie van de handhaving, erosie van het decorum in de tweede kamer zelf, erosie van de integriteit, het liegen, draaien en laffe wegkijken op cruciale dossiers. Beloftes doen en die niet nakomen. Het digitaal afhandelen van zaken die juist menselijkheid behoeven.
Aangesproken worden op je handel en wandel en daar vervolgens geen herinneringen aan hebben en dit glashard uitspreken. Excuses uitspreken vanaf het spreekgestoelte maar de dag erop je beklag daarover doen in de media. Zoals gister weer door Hugo de Jonge. Wat een poseur en, ik zeg het toch maar, een man met narcistische trekjes. Er blijkt allemaal zo’n gebrek aan respect naar de kiezer uit dat die welhaast als vanzelf in de armen van populisten wordt gedreven. Straks is elke uitgebrachte stem een proteststem geworden tegen het politieke gechicaneer waar we nu al meer dan 12 jaar getuige van zijn. Nieuwe bestuurscultuur? My Ass! De verrechtsing onder het nederlandse electoraat is mede mogelijk gemaakt door dit respectloze gedrag, handel en wandel van de huidige politieke liberale hoofdstroom die zich altijd weer laat voeden door de Haves. Die blijven liberaal stemmen want ‘Eigen welzijn eerst.’ Om maar met Roxane van Iperen te spreken. Ben zo benieuwd naar dat boek. De have nots haken teleurgesteld af en zoeken hun heil in figuren zoals Baudet en consorten die met een wel erg romantisch ideaal hun kiezers een messiaanse rijk voorhouden inclusief eigen scholen. Het past allemaal perfect in het plaatje van Steve Bannon die in Trisulti een kaderschool heeft opgezet.
Bron:Wikipedia
‘Bannon heeft plannen bekend gemaakt om voor een half jaar naar Brussel te verhuizen teneinde een nieuw politiek speerpunt te lanceren om de heterogene populistische partijen te verenigen met het oog op de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019... In het klooster Trisulti in het Italiaanse Collepardo heeft hij een kaderschool voor Europeanen met een rechtse gezinning gesticht, om van daar uit een politieke verandering in Europa te bewerkstelligen..’

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: