Ouroboros


6 april 2022.

De propaganda in Rusland bijt intussen in zijn eigen staart en verhevigd daarmee de ‘speciale operatie’ alleen maar. Het complete staatsmediapparaat dient maar een enkel doel. Het verhevigen van de interne retoriek, het bewerken van de opinie van het kijkvolk.
Alles in een richting van verheviging van de ‘speciale operatie’, zelfs de inzet van kernwapens wordt er openlijk geopperd. Er wordt uiteraard een slecht beeld van het westen geschetst, berichten worden gemanipuleerd en zo wordt het Russische volk een eigen waarheid voorgehouden. Als ze niets anders zien en geen vrije toegang meer hebben tot alternatieve nieuwsbronnen is het een kwestie van tijd of de roep om verheviging van de ‘speciale operatie’ is een feit.
Alex Navalny schreef er een tweet over en die is toch op een of andere wijze naar buiten gekomen. In 14 korte tweets vertelt hij ons hoe ontluisterend de media in Rusland zich ten dienste stelt van het Russische narratief.

Bron: Twitter-via Derk Sauer-vertaling google translate.

1/14 Hoe een gewone Russische tv-kijker (waarvan ik er nu een ben) het ziet.

Ik hoorde gisterochtend over de monsterlijke gebeurtenissen in Bucha door het nieuws dat Rusland de VN-Veiligheidsraad bijeenriep in verband met het bloedbad door Oekraïense nazi's in Bucha.

2/14 's Avonds legde het Channel One-anker alles uit. En ik zou het niet hebben geloofd als ik het niet met mijn eigen ogen had gezien en met mijn eigen oren had gehoord:

3/14 "De NAVO bereidt al lang en op het hoogste niveau de provocatie in Bucha voor. Het wordt ook bevestigd door het feit dat president Biden Poetin niet lang geleden een "slager" noemde".

4/14 “Luister hoe consonant het Engelse woord "butcher" en de naam van de stad "Bucha" zijn. Zo werd het westerse publiek onbewust voorbereid op deze provocatie."

14/5 Ik zeg je, de monsterlijkheid van leugens op federale zenders is onvoorstelbaar. En dat geldt helaas ook voor degenen die geen toegang hebben tot alternatieve informatie.

6/14 Mijn punt is dat de propaganda van Poetin al lang geen instrument meer is. Het zijn echte oorlogsstokers en zijn een feest op zich geworden.

7/14 De eindeloos piepende ankers en hun "experts" voeren hun woede op en hebben het leger al lang in hun agressiviteit overtroffen.

8/14 Ze eisen een oorlog tot het bittere einde, bestormen Kiev, bombarderen Lviv. Zelfs het vooruitzicht van een nucleaire oorlog schrikt hen niet af. Ze dweilen de vloer met hun mede-Poetinisten op live televisie als ze ook maar suggereren dat vredesbesprekingen een goede zaak zijn.

9/14 Het is zo'n walgelijke uroboros.(staarteter-nvdr) Politiek is een propagandaslang die in zijn eigen staart bijt. Propagandisten creëren het soort publieke opinie dat Poetin niet langer zomaar oorlogsmisdaden laat plegen, maar dat van hem opeist.

10/14 Oorlogsmisdadigers moeten worden behandeld als oorlogsmisdadigers. Van de hoofdredacteuren tot de presentatoren van de talkshows tot de nieuwsredacties, dit alles van Thousand Hills Radio zou nu gesanctioneerd moeten worden en op een dag voor de rechter moeten worden gedaagd.

11/14 Ik wil u er ook aan herinneren dat de National Media Group, die het leeuwendeel van deze leugenmachine bezit, ongetwijfeld persoonlijk aan Poetin toebehoort, en daarom wordt het zelfs formeel geleid door Poetins minnares Alina Kabaeva (zie ons onderzoek "Paleis voor Poetin").

12/14 De meest ingrijpende maatregelen moeten worden genomen om het werk van deze Goebbels-erfgenamen te bemoeilijken. Van een volledig verbod op de levering en service van apparatuur, tot het zoeken naar hun bezittingen in het Westen (die ongetwijfeld bestaan) en ze op visumzwarte lijsten plaatsen.

13/14 De monsterlijke wreedheden in Bucha, Irpin en andere Oekraïense steden werden niet alleen begaan door degenen die de handen van vreedzame mensen achter hun rug vastbonden, niet alleen door degenen die hen in het achterhoofd schoten.

14/14 Maar ook door degenen die erbij stonden en fluisterden: "Kom op, schiet, geef ons wat mooi materiaal voor onze late tv-show".


Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: