Nieuwe bestuurscultuur?


Bron google
Ik heb voor het gemak toch maar eens een lijstje gemaakt van zaken die eigenlijk opgelost moeten worden maar nooit opgelost zijn geworden.

Zo zijn de fotorolletjes van screbenica nog steeds zoek.
Zo zijn de gevolgen van de toeslagenaffaire nog steeds niet netjes opgelost. De uit huis geplaatste kinderen onvindbaar.
Zo zijn de afhandeling van schadeclaims in Groningen als gevolg van aardbevingen veroorzaakt door jarenlange gaswinning nog steeds niet afgerond. Sterker nog de NAM die jarenlang heeft verdiend aan de exploitatie van de gasvelden doet er alles aan om zo min mogelijk huizen als beschadigd bestempeld te krijgen.
Zo is de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden nog steeds niet tot een goed einde gebracht en de miljoenen die daarmee gemoeid zijn nog steeds niet terug.
Zo is het geld van de fraude door Bulgaren van een aantal jaren terug nooit meer teruggekomen.
Zo is het sanctiepakket tegen Russische oligarchen vastgelopen op de zuidas en is er nog maar een beschamend beetje vastgezet.
Kortom Nederland trekt internationaal zoals altijd een hele grote broek aan maar loopt er maar bescheten bij.

Kortom met die nieuwe bestuurscultuur wil het nog maar niet lukken.
Zijn onze bestuurders niet capabel genoeg? Missen we een ethisch kompas? Zijn we verslaafd aan onze poldermentaliteit? Of zijn we gewoon veel te veel kruidenier in hart en nieren en dominee tegelijk dat wij altijd maar oeverloos anderen de maat nemen maar zelf gewoon niet doortastend handelen of hebben onze bestuurders gewoon last van procastinatiegedrag? Uitstellen, de tijd nemen, traineren, tot de boel vanzelf overwaait of actie niet meer nodig is , danwel volkomen zinloos is geworden.
Er zullen vast nog wel meer mensen in Nederland zijn die het lijstje kunnen aanvullen.
Zij zijn hierbij van harte uitgenodigd. Maak van je hart geen moordkuil maar hou het gewoon netjes en beschaafd.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: