Meneer Suikerberg, meneer Poetin.


Mijn Facebookpagina vraagt me elke dag waar ik aan denk. Met die vraag begint steevast de dataverzameling activiteit van Facebook.
Welaan dan, hier de dingen waar ik deze dagen aan denk.

Waar ik aan denk, meneer Suikerberg, meneer Poetin? Goedemorgen overigens. Ja, waar ik aan denk. Dat er geen no fly zone komt. Dat de Navo aan de zijlijn blijft staan en er voor zorgt dat de oorlog in Oekraine vooral daar blijft en zich niet verder zal uitbreiden onze kant op. Waar ik aan denk? Aan het onvermijdelijk verlies van zoveel levens. Waar ik aan denk, meneer Suikerberg, meneer Poetin? Aan zoveel kapotgeschoten huizen en gebouwen, wegen en bruggen. Waar ik aan denk? Aan die miljoenen vluchtelingen, vrouwen en kinderen die er aan komen. Hopend dat hun man niet om zal komen in de strijd.
Waar ik aan denk? Meneer Poetin wat gaat er allemaasl in uw hoofd om? Wat wilt u precies en waar houdt het op? En als u straks het land bezet heeft, wat dan? De mensen daar zullen u nooit als hun leider accepteren. Waar ik ook aan denk? Aan Rusland zelf. De mensen daar die nu volledig overgeleverd zijn aan het eenzijdige propagandabeeld dat ze voorgeschoteld krijgen. Aan de mensen daar die weer teruggezet zijn in de oude sovjetretoriek en afgesloten van de rest van de wereld terug moeten naar een zwijgcultuur. Ik denk aan de gehele wereldbevolking die de weg kwijt lijkt te zijn. Uit koers geraakt omdat het morele kompas verstoord wordt door tegengestelde belangen. Waar ik heel veel aan denk, meneer Suikerberg, meneer Poetin, zijn de kinderen daar in Oekraine, Bij wie nu de oorlog in hun hoofd en hart geplant wordt. We kunnen die kinderen wel weghalen uit deze oorlog maar deze oorlog halen we nooit meer uit dat kind. Met deze oorlog planten we in de harten van de kinderen het zaad voor een volgende oorlog. En zo herhaalt zich de geschiedenis. Jazeker, elke tijd heeft zijn eigen gezicht, elke oorlog zijn eigen dynamiek maar elk kind heeft recht op een leven zonder oorlog. Elk kind heeft recht op leiders die de vrede weten te bewaren.
Bij elke uitkomst anders dan vrede en veiligheid hebben de leiders van het volk gefaald.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: