Mouwkledder


In je mouw hoesten. U weet wel. Een van de hoofdregels in deze coronapandemie.
Niet meer je hand voor je mond maar in je mouw.
Het levert soms, net als toen we het nog in onze handen deden, een enorme kliederzooi op. Alleen, met de nieuwe regelgeving, zit alles in je kleren. En, ook dat moet gezegd, altijd op een onverwacht moment. Dat het helemaal niet uitkomt en je je gewoon geneert dat je moest niezen of hoesten. Elke klodder zichtbaar voor alle omstanders of je moet met gebogen elleboog snel uit de situatie stappen op zoek naar tissues om de boel schoon te smeren. Meer kun je niet doen. Daarna terug naar vergadering, gezelschap of anderszins maar altijd met dat beschamende gevoel van een enorme vieze kleddermouw gehad te hebben.
Voor Corona had je de rommel in je hand, liep je snel naar toilet, waste je handen en kon je direct daarna weer terug. Maar tegenwoordig? Waar haal je zo snel een ander jasje of trui vandaan? Omkleden dus. Tenminste als je thuis bent. Maar wat als je ergens anders bent? Ik snap de regel ergens wel hoor maar of het nou echt zoveel beter is? In elk geval altijd een schoon extra setje bovenkleding mee dus!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: