Elan


3 januari 2022.
Ik had even een paar dagen nodig om te wennen aan dit nieuwe jaar.
Ik was ook best nieuwsgierig. Zou het elan er komen? Zou het nieuwe besturen een aanvang nemen? Zou ons volk na de jaarwisseling weer met een rustiger gemoed de dagen vullen? Zou de twitterstorm gaan liggen? Zou meneer Suikerberg, daar in Amerika eindelijk zijn Feesboek aanpassen aan het nieuwe elan waar wereldwijd zo naar wordt uitgekeken? Zouden we minder gaan reizen, minder vliegen?
Eigenlijk verging het mij net als met het hebben van goede voornemens. Ze waren zo op, ik was er zo doorheen en viel weer terug in mijn oude stramien van nieuws tot me nemen via de reguliere kranten en wat ik daar tegenkom stemde mij niet vrolijk, vond er weinig troostvols in.Ik ga hier verder niet klagen , zeuren, zuigen of zeiken. Een van mijn goede voornemens dat ik nog heb. Ik probeer iets positiefs de wereld in te sturen. U als lezer een hart onder de riem te steken.
Kijk na die bewuste vrijdagnacht 31 december 2021 werd het als vanzelf 1 januari 2022.
En daar heb ik helemaal niets voor hoeven te doen. Zo zit ik te praten, hoor ik de klok twaalf uur slaan en zo ben ik in het nieuwe jaar beland. Ik ga er van uit dat het op ongeveer eenzelfde manier straks ook weer lente wordt en daarna zomer. Dat is iets van nu al vaststaat. Mijn oog viel ook op een leuk bericht van een tweeling die geboren werd op oudjaarsnacht. De eerstgeborene voor twaalf uur zijn tweelingbroer enkele minuten over twaalf. Dus ze zijn beiden even oud maar in verschillende jaren geboren! Zomaar een leuk bericht tussen al het andere nieuws. Laten we het daar maar eens een keer bij laten.
Iedereen een gezond en goed 2022!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: