Ademwolk


22 december 2021.

Dat het koud is is wel duidelijk. Dat het in het bos knispert onder je voeten komt door het bevroren blad. Dat je een koude neus hebt als je vijf minuten buiten bent is een feit. Maar dat het ook heerlijk is en gezond dat mag ook wel eens gezegd worden.
Die ademwolk die weer zichtbaar is laat ook meteen zien wat de meest veilige afstand is om te bewaren. Daar zit de winst van dit koudere weertype. Dat je zicht krijgt op de veilige marges in de gewone dagelijks omgang. Zodra het warmer wordt valt is die duidelijke wolk direct niet meer zichtbaar en wordt het weer spitsroeden lopen met je eigen veiligheid en die van anderen. Het laatste wat je wilt is een ander besmetten en het allerlaatste dat je zelf besmet wordt door iemand anders.
Wat dat aangaat leven we in rare tijden. Tot enkele jaren terug werd er gekust en gehugged dat de vonken er van af vlogen en het schuim alle kanten opspatte maar daar zij nwe wel van teruggekomen. Met of zonder dringend advies van de overheid. We zijn immers heel goed zelf in staat om onze keuzes succesvol bij te stellen in de richting van veilig handelen. Liberaler dan die vrijheid zal het niet meer worden vrees ik want ook de realiteit van omikron haalt onze gevoel van vermeende veiligheid links en recht in. We zullen het er mee moeten doen. In elk geval hebben we de langste nacht alweer gehad en beweegt de aarde weer een klein beetje meer in de richting van de zon.
Daar put ik dan maar mijn hoop uit voor nu. Dat we ons weer meer naar het licht toe bewegen. En dat is ale met al geen gekke gedachte zo rond de kerst.
Prettige kerstdagen iedereen!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: