Scholen toch dicht?


14 december 2021

De scholen gaan dus toch dicht. Veel ouders ‘are not amused’ of liever gezegd woest over dit besluit. Ze kunnen de kinderen niet thuis hebben want ze moeten zelf aan het werk.
Er zijn momenteel veel kinderen in nederland die te horen krijgen dat hun ouders ze eigenlijk liever gewoon op school zien zodat zij gewoon naar hun werk kunnen.
Dat is ook niet echt goed voor hun vorming tot verantwoordelijke burgers dunkt me.
Dat we het stadium van goed burgerschap al een heel eind voorbij lijken te zijn is eigenlijk een understatement. Ik vrees nu voor de stationspiano’s, de doorsnee winkelstraten in de grote steden en de ruiten van de schoolgebouwen want er zullen ongetwijfeld krachten opstaan die verhaal gaan halen, hun woede moeten bekoelen op dingen. Maakt niet uit wat als het maar kapot kan. School is geen veredelde oppascentrale hoewel ik daar soms ook mijn twijfels over heb. Als ik zo de reacties bekijk van het opvoedende deel van ons nederlandse volk. Ik denk terug aan mijn eigen jeugd waar ik na schooltijd altijd een moeder aantrof met een glas ranja en een biscuitje. Even wat nakletsen over school, de dag, de gebeurtenissen en hup naar buiten, lekker spelen. Ze was er altijd. In de jaren die volgden werd het anders. Beide ouders gingen werken want er kwam meer luxe. En het geld dat verdiend werd op fabriek moest toch ook weer uitgegeven worden. Werknemers bij Philips kochten van het daar verdiende loon de Philipsartikelen weer terug die ze er eerst zelf gemaakt hadden. Zo werd het geldcirkeltje rondgemaakt. En spiraalsgewijs nam onze welvaart toe. De luxevakanties per vliegtuig moesten betaald worden en we gingen met zijn allen tot in de verste uithoeken van de wereld op vakantie. De vrije markt was daartoe een zegen maar is uiteindelijk ook een vloek gebleken. We globaliseerden ons een pandemie in waar we nu al voor de derde winter op rij mee opgezadeld zitten en het einde is nog niet in zicht. Dus, inderdaad, de scholen gaan een weekje eerder dicht. De lockdown wordt verlengd tot in januari 2022. In de tussentijd boosteren degenen die dat willen en durven zich suf teneinde de pandemie op enigerlei wijze te vertragen. Vaccins moeten snel en in grote aantallen naar de derde wereld want nu is het zaak om het snelle muteren van het virus in te dammen anders komt er vandaag of morgen een mutatie uit de hoge hoed die dwars door alle vaccins heen breekt en dan zijn we pas weer helemaal terug bij af. Zitten de scholen nog langer dicht en daar zitten veel ouders niet op te wachten.
Tot slot nog een keer de coronaregels:
1 Wassen
2 Afstand
3 Luchten
4 Testen
Basisregels

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: