Eerste zondag van advent 2021.
Eerste zondag van advent 2021.

Dit jaar scharen wij ons tijdens de weken van advent
in een traditie die sinds 1773 al gebruikelijk is bij de Hernhutters. De hernhutterster onlangs gekocht in Zeist. De adventsster met vijfentwintig punten. Met een wiskundig figuur als basis. Namelijk het Rombroedisch kuboctaeder. Lees vandaag in de wereld van sofie toevallig dat de wiskunde een nauwkeurige beschrijving geeft van de ideale cirkel of driehoek en dat dit altijd opgaat. Alhoewel ‘toeval’ in hetzelfde boek naar het rijk der fabelen verwezen kan worden. In elk geval weten wij ons verlicht door deze ster de komende adventszondagen en ik zal proberen elke adventszondag een gedicht te plaatsen in onze gang naar het kerstfeest. Dat het een bijzonder kerstfeest zal worden staat ook dit jaar weer vast want we leven nog steeds in barre tijden met veel twijfel, misinformatie en vermeende vrijheden die voor ons collectief fnuikend lijken te zijn. Zou er dan toch nog een onvermoede positieve kracht schuilen in het beoefenen van ‘gemeenschap’? Iedereen een goede adventstijd toegewenst van rust, bezinning, vrede en vooral van hoop op betere tijden. Blijf allemaal gezond, was je handen stuk en . . . Affijn de basisregels dus . Er zijn tien geboden niet door mij bedacht vervul de eerste twee en je vervult vanzelf de andere acht!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: