Doornroosje gaat 100 bladzijden los.


Een absurdistische variatie op een bekend sprookje.
Doornroosje leert na honderd jaar slapen eindelijk fietsen op een e-bike en ontdekt daarbij het talent om buiten de dode hoek van een vrachtwagen te blijven. Als geen ander stelt haar dat in staat door de stad te rausen. Dat brengt haar op het idee om fietskoerierster te worden bij Deliveroo.
Doornroosje ontdekt al gauw het Amsterdams dance festival. Ze neemt er een xtc pil en gaat honderd bladzijden los. Ze neemt alle muzikale stromingen voor lief en danst zich onvermoeibaar door alle DJ sessies heen. Achtereenvolgens ontmoet ze Bernard Haitink, Willem Mengelberg en danst ze het grootste gedeelte van haar tijd met Jaap van Zweden. Onderweg raken de twee verzeild in een sushibar en vertelt Jaap haar alles over het nut van een bolhoed bij diepzeeonderzoek. Dat xtc vanaf dit dancefestival voortaan als een rode draad door haar leven zal gaan lopen behoeft hier geen betoog. Dat Jaap van Zweden meer in zijn mars heeft dan Mahler en ook prima uit de voeten kan met Martin Garrix had Doornroosje nooit durven dromen.

Nu nog een schrijver zoeken die zin en tijd heeft om hier aan te beginnen.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: