Happy stones?Sommigen van jullie kennen vast wel de facebookgroep ‘Happy Stones’. Een groep waar mensen mooi beschilderde stenen zomaar ergens neerleggen in de publieke ruimte. ‘Te vondeling gelegd’ zou je het kunnen noemen. De bedoeling is dat je de steen meeneemt en op een andere locatie weer in de publieke ruimte achterlaat. Je kunt er een foto van maken en deze op Facebook in de groep ‘Happy Stones’ plaatsen en er een kort berichtje bij zetten. Leuk voor het geheel, leuk voor de facebookgroepliefhebbers maar vooral leuk voor Facebook zelf. Die komt namelijk via metadata uit het fotobestand precies te weten waar de foto is genomen. Gekoppeld aan hun databestand zien ze direct welke winkels er in die betreffende buurt te vinden zijn en adverteerders krijgen dan , tegen betaling, de gelegenheid om via facebook een advertentie te plaatsen. En zo wordt een leuk initiatief een lucratief verdienmodelletje voor Mark Zuckerberg en zijn bedrijf.
Ik vond ook een ‘not so happy stone’ en ik zag geen enkele winkel in de buurt. Vandaar dat ik mijn vondst toch maar plaats op mijn eigen blog.
Fijne dag allemaal!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: