Dus. . .


Dus die samenwerking over links is afgeketst. Waarom verbaasd mij dit niet?
Natuurlijk er zou haast gemaakt worden, snel een nieuw kabinet want de situatie vraagt er om. Het is bittere noodzaak dat zo’n nieuw kabinet er snel komt. Maar ja, er liggen ook nog wat hobbels op de weg zoals daar zijn de lange pinokkioneus van Rutte, zijn geheugen als een selectief vergiet. De zeperd van Olongren die gehaast met het A4-tje het buitenkantje liet zien. Daar waar de tekst op stond. U weet het allemaal vast nog wel ‘functie elders’. Het debat dat daarop volgde. De roep om een nieuwe bestuurskultuur. Het wegblijven van de inhoud terwijl alles op de inhoud beoordeeld diende te worden. Het vasthouden van GL en PVDA aan samenwerking, zelfs bereidheid tonend om verdergaande samenwerking te verstevigen teneinde een kabinet met links mogelijk te maken.
Maar het traineren van het proces, het vertragen van de gesprekken, het zogenaamd eisen stellen aan links , terwijl allang vaststaat dat VVD en CDA (de grootste verliezer) niet over links willen. Een minderheidskabinet dan maar want het lijkt mij stug dat VVD samen met het CDA opnieuw in zee zouden gaan met de PVV. Al eens eerder een gedoogpartner.
Ik herinner me nog de puinhoop op het CDA congres dat daarover moest stemmen.
Mij is wel duidelijk geworden dat alle kabinetten met Rutte steeds de grootste partij windeieren heeft gelegd terwijl alle coalitiegenoten telkens het gelag betaalden voor die samenwerking in de vorm van een fikse daling van zetels in de daaropvolgende verkiezingen. Het zijn altijd de coalitiegenoten geweest die nadien op de blaren moesten zitten. Blijkbaar strafte de kiezer telkens de verkeerde partijen af terwijl het toch duidelijk liberaal beleid was dat diezelfde kiezer eigenlijk zo frustreerde. Laat toch in vredesnaam snel nieuwe verkiezingen uitgeschreven worden en laat de kiezer dan eindelijk eens afrekenen met Rutte’s VVD. Neo liberaal beleid is failliet, brengt ons alleen maar meer misère en vervreemd de kiezer van waar het werkelijk om gaat. Het regeren van ons land.Dus. . .

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: