Dus- Context!


We zien onszelf steeds minder in de eigen context terwijl we toch allemaal deel uitmaken van een groter verhaal. We isoleren onszelf bewust ervan en  tonen onszelf op ons best op de sociale media kanalen. We maken selfies waar we onszelf zo mooi mogelijk laten zien. We doen dit net zo lang tot we het ‘perfecte’ plaatje hebben waarvan wij vinden dat de wereld daarop zit te wachten. Maar onze werkelijke context  waarin wij ons dagelijks begeven, bewegen, wonen, werken en leven tonen we gemakshalve maar niet. Het zou enkel maar verstorend werken op dat ideaalbeeld dat we de ander voorhouden.
Maar daarmee houden we niet alleen die ander voor de gek, ook onszelf. Uiteindelijk gaan we geloven in onze zelfgeschapen mythische schoonheid. Terwijl de realiteit zo anders is. Terwijl jij mooi op insta gaat staat de wereld op de rand van een klimaatprobleem dat het punt van onomkeerbaarheid met rasse schreden nadert. En dat is de werkelijke context waar we met zijn alleen in verkeren. Dus!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: