Ziekmakende factor in het systeem.


We leven in een competitieve maatschappij. Altijd kan het beter,mooier,sneller,hoger,meer.
We moeten het beste uit onszelf halen. De omzet van je bedrijf moet hoger en met het beste product maak je de grootste winsten. Dat vooruitgangsgeloof is onder 30 jaar neo liberalisme ontspoord en heeft iedereen gedegradeerd tot economische productieeenheden. Te lang zijn fossiele brandstoffen maatgevend gebleven voor winst of verlies.
Maar uiteindelijk is er maar één competitie die er toe doet en dat is die van de klimaatcrisis. Zijn we als mensheid in staat op tijd het tij te keren. Komen we nog bij zinnen en matigen we onze consumptie, onze productiedrang en onze energieverslindende verslavingen? Want eenmaal voorbij dat kantelpunt is er geen weg meer terug, stort het ecosysteem wereldwijd echt in elkaar, brokkelt het natuurlijke evenwicht verder af en zal de mens uiteindelijk zelf ook uitsterven. In die zin zorgt de natuur uiteindelijk zelf wel voor het stopzetten van een ziekmakende factor in het systeem. Laten wij mensen nou net die ene ziekmakende factor blijken te zijn.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: