Zenderzoeker


Liedjes zoeken, teksten schrijven is als zoeken op een radio naar de juiste zender.
Er komen zo vaak flarden voorbij waar je niets aan hebt. Dan draai je weer verder aan je zenderzoeker. Tussen de zenders zit nog zoveel ruis.
En dan ineens zit je goed! Er komt een zin voorbij of je hoort een woord of melodie.
In je hoofd kan dat een gedachte zijn terwijl je tokkelt op je gitaar of wat zit te pingelen op je piano.(Danny Vera)
In elk geval duurt het even voordat de creativiteit gaat stromen. Maar als het stroomt dan stroomt het goed, valt alles op zijn plek en ontstaat er dat lied dat de lading dekt van wat jij wilt zeggen. Nog even schaven, noem het de afwerking, en je bent klaar.

Het muzikale vakmanschap zit hem in de manier waarop de muzikanten dan een versie neerzetten. Dat kan een ballade blijven of een up tempo versie, de inkleuring van het totaalbeeld, zeg maar. Je kunt de jazzy kant opgaan of de swing, de soul variant verkennen of de chansontraditie opzoeken. Het maakt dan niet meer uit want het lied is dan allang geboren. Vanaf dan kun je er alle kanten mee op.
Uiteindelijk kies je een vorm die bij het lied past en die bij jouw als uitvoerend muzikant past.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: