Herdenken zoals het moet.


‘Een kokkel verdient meer aandacht dan Theirry Baudet of Lange Frans, omdat een kokkel geen verweer heeft tegen onze grote waffel.’ Uit: De Fundamenten van Ramsey Nasr

Ik ga het toch maar doen. Me uitspreken.
Tegen hij die hier niet genoemd mag worden en zijn elitaire  brallers met hun schaamteloze bezoedeling van de ‘vrijheidsposter.’ Kan die microfoon eindelijk eens uit voor die clubs? Want van een werkelijke dialoog is al lang geen sprake meer.Ligt ook niet in de lijn der verwachting dat het ooit nog zover zal gaan komen.
Tegen de ontkenners van een genocide van een ongekende omvang.
Tegen de klimaatontkenners en hun gezweefteef , het gekoketteer met virusontkenners. 
Tegen de gasten van het halve waarheid tijdperk het onderbuik gekruip.
Ze flikkeren bewust een lap rood vlees de arena in waar iedereen op mag reageren. Prachtig gejat van Trump.

Het vervult me met walging. Niet alleen hun boodschap zelf maar ook de mensen die er klakkeloos geloof aan hechten. Het stompzinnige kuddegedrag dat eruit spreekt. Zodra er een paar het aandurven mee gaan lopen met de meute. Het oproer kraaiend dat enkel uitgaat van; ‘de eigen vrijheid eerst.’
Zij zijn de voorbode van een rigoureus bewind dat niet schuwen zal om opnieuw alles en iedereen die hen ook maar een voet dwars zet te elimineren. Niet direct maar op termijn, zodra de macht verkregen is. De eerste aanzetten zijn er nu al, bedreigingen aan het adres van hun criticasters. Hun Kristalnacht is nu al in de maak.
Ze hebben niets goeds met Nederland voor, ze hebben enkel zichzelf maar op het oog.

Als wij alleen maar langs de zijlijn blijven staan, zwijgend aanzien, ons in stilte schamen voor de uitlatingen die zij telkens plaatsen. ‘Als wij niets doen, wie dan?’ Want het zijn niet langer domme jongens maar gestudeerden, academisch geschoolden die neerkijken op hetzelfde volk dat op hen stemt en achter hen aan marcheert. Uiteindelijk weet dat volksdeel dat nog niet maar ze gaan er achter komen. Hun werkwijze?   Zoek een zondebok, maak die belachelijk, zonder die af, elimineer hem presenteer hem aan het volk, mobiliseer de meute en als beloning zal het volk jou de macht toebedelen.
Het is Bannonisme van de bovenste plank, het is ALT right met een Hollands sausje, het is een kliek die zich verzamelt om een elitaire bal die niets liever doet dan zich wentelen in verongelijktheid, wegloopt als iets hem niet zint,  nooit tegengas gewend is, zich altijd omringd heeft met jaknikkers, meelopers, glijers, hielenlikkers en zelfbenoemde potentaten in de dop. Zodra die maar een uniform ruiken voelen ze zich groeien. 

Het extreem rechtse denken neemt weer bredere vormen aan in Europa en daarbuiten.
Naarmate de oorlog langer geleden is neemt evenredig de hernieuwde belangstelling voor dit gedachtengoed toe. Zodra de gevolgen van die oorlog uit het collectieve geheugen verdwijnt zien we dat er mensen opstaan die er  toch weer vatbaar zijn. Ze staan een exclusiviteit voor waarin enkel plaats is voor gelijkgestemden. Een vorm van seculier dogmatisme dat geen plaats kent voor andersdenkenden.

Het zijn nazaten van een ontaard geslacht, verwend tot op het bot, vervreemd van hun geschiedenis en totaal verdwaald in hun eigen leugens die ze als waarheid blijven presenteren, net zo lang tot ze zelf in niets anders meer kunnen geloven.  
‘Trumpisme’ van Hollandse bodem. Fascisten in een nieuw jasje. 
Er hangt een geur van lavendel om hen heen maar dat verbloemt bij lange na niet de geur van de dood die onherroepelijk als een Kaïnsteken blijvend met hun geschiedenis verweven is.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: