Verkiezingsabonnement.


De verkiezingsdebatten zijn weer begonnen. De kop is er af. De inleidende beschietingen zijn geweest. De stellingen zijn betrokken en het demissionair kabinet neemt dag na dag belangrijke en kenmerkende besluiten. Er is één idioot die het land doortrekt met een magere Trump imitatie. MBGA zou je zijn karavaan kunnen noemen. ‘Make Baudet Great Again.’ De man die het hele haagse gedoe maar haags gedoe vindt , en passant nog regelmatig ‘het partijkartel’ opvoert als remmende factor op goed gevoerd beleid maar wel het liefst in datzelfde Den Haag  een grote verkiezingsoverwinning wil behalen. Ik hoop dat hij zijn Untergang des abendlandes ‘ nog eens goed heeft gelezen.
Daarbuiten de gevestigde partijen die al jaren meedoen in Den Haag en voor een groot deel hun betrouwbaarheid hebben waargemaakt. Als deelnemer aan een kabinet of als deelnemer in de tweede kamer zelf. En laat ik het nou echt op die oude vertrouwde partijen houden. Ik weet dat de nederlandse kiezer al heel vaak teleurgesteld is. Maar ik weet ook dat als je als kiezer je heil zoekt bij snel opkomende splinterpartijtjes je je stem makkelijk geeft, je je stem ook makkelijk kunt verliezen. Ja en dan wordt je dus weer opnieuw teleurgesteld maar dan is het wel voor een groot deel ook aan je eigen keus te danken. Ik weet ook dat je niet altijd overal , bij elke partij, helemaal honderd procent krijgt wat jij graag wilt. Er moet nu eenmaal water bij de wijn worden gedaan. Je kunt nooit de volle mep vangen voor je ene stem. Democratie is voor een groot gedeelte ook kiezen op die partij met het programma dat het dichtst bij jouw idealen ligt. Maar dan moet je wel idealen hebben. Je moet wel een visie hebben op hoe jij wilt dat dit land geregeerd gaat worden. Dat vergt voorbereiding en gedegen bestudering van de actualiteit. Dat vergt informatie inwinnen, buiten de sociale mediakanalen om, dus ouderwets kranten lezen. Daar spelen veel mediabedrijven handig op in door nu in verkiezingstijd een aangepast vier weken abonnement aan te bieden. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: