Droog Januari.


Hoewel het regent dat het giet is mijn januari droog. Ik mag graag een glaasje wijn drinken, port of bier. Ik lust het allemaal. Whiskey, sla ik niet af, zeker een goede single malt niet. En dan heb ik graag een zachte fruitige whiskey die minsten 10 jaar of langer heeft gerijpt. Maar goed, mijn januari is droog. Ik probeer deze hele maand geen alcohol te drinken. In de hoop daarmee wat af te kunnen vallen en mijn buikvet te verminderen. Wordt ik op die manier hopelijk ook een beetje minder een risicopatient.

Mijn cholesterol mag ook omlaag en dan het liefst zonder hulp van medicatie. Want daar wordt ik ook niet vrolijk van. Het libido neemt af en dat maakt het allemaal minder gezellig dan het zo op het oog lijkt. De liefde is er niet minder om maar de daad bij het woord voegen wordt een serieus probleem. Daar reppen de farmaceuten, zo slim als ze zijn, maar mondjesmaat over. Dat soort bijwerkingen zullen wij als leek en als gebruiker zelf moeten melden. Daar is een instantie voor. Dus voor iedereen die vermoedt dat hij of zij negatieve bijwerkingen van een medicijn ondervindt volgt hier het webadres. U kunt uw bijwerkingen melden bij www.Lareb.nl .

Zo dan kunnen we ons nu weer richten op een droge maand januari. De eerlijkheid gebied mij te melden dat mijn ‘droge’ januarimaand pas ingegaan is op drie januari dus ook in februari gaan we nog een paar extra dagen door. Maar voor daarna staat er al weer wat lekkers te wachten. Prosecco en limoncello waarmee we dan ons nieuwe jaar en hopelijk een versoepeling van de lockdown luister bij kunnen zetten. Je moet het leven vieren maar vaak zelf de slingers ophangen. Doe dit voorwaarts dan begrijp je het achterwaarts des te beter! En dat laatste is een Kierkegaardiaanse verbastering. Ik wens iedereen die meedoet met ‘ik pas’ of ‘droog januari’ kracht toe. Hou vol, blijf droog, blijf helder en druk je bmi eens flink naar beneden. Succes iedereen!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: