OUTTWITTERED


Normaliter lijkt het wanneer hij uit zijn hoofd er allerlei onzin uitflapt en toont zijn verhaal weinig samenhang. Op zijn laatste videoboodschap was dat duidelijk anders . Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het hem is voorgehouden, op zijn minst in bijzijn van andere partijleden is de boodschap zo opgesteld, zeg maar ‘twitterproof’ gemaakt.

De volgende dag. . . .

Eindelijk is het dan gebeurd. Ontneem Trump zijn Twitteraccount en hij is monddood. Het zijn sowieso de sociale mediaplatformen die hem in staat stelden zijn boodschap ongefilterd in de levens van zijn aanhang te brengen. Waarheden vermengd met kleine leugentjes maken uiteindelijk een grote leugen. Verkrachtten uiteindelijk de waarheid die als algemeen geldend werd beschouwd en werd door hem weggezet als fakenews. En dat vier jaar lang. Mediabedrijven die een ander accent legden op zijn favoriete onderwerpen werden door hem compleet genegeerd, op het onbetamelijke af. Het werd door hem journalisten van kwaliteitskranten de basis van goede journalistiek ‘hoor en wederhoor’ onthouden. Alleen zo kon hij ‘fake news’ wegzetten en ongefilterd zijn eigen boodschap uitzenden. Ik noem dat propaganda. Trump blijft een poseur met zijn opzichtig dikke stiften waarmee hij ‘acts and Bills’ ondertekende. Meestal ‘klapvee’ naast hem en achter hem.Trump heeft de afgelopen vier jaar kunnen proeven aan de macht werd er door bedwelmd en is er verslaafd aan geworden. De komende vier jaar zal hij het vuur zo hoog mogelijk proberen op te blijven stoken, zijn aanhang vergroten en opnieuw een gooi doen naar een zetel in het Witte Huis. Alle mediaplatformen in het digitale domein moeten alert blijven Telegram, Parler, Twitter,Snapchat, Instagram en Facebook ook wil het niet hernoemd worden in Facebook! Hij heeft alle trekken van een potentiële dictator in zich en zal er, mocht het hem over vier jaar weer lukken, alles aan doen om dan zijn werkelijke ambitie te verwezenlijken. Net als in Hongarije Orban heeft gedaan, stukje bij beetje de macht vergroten, het democratische gehalte indammen, de parlementaire controle uitschakelen en Amerika omvormen tot een totalitaire staat met een ongekend wapenarsenaal tot zijn beschikking. Hij is er toe in staat want sinds zijn verkiezingsnederlaag heb ik enkel een dreinende kleuter zien acteren die nog steeds in zijn magische fase is blijven hangen.

Amerika heeft eerder al Nixon gehad die aardig paranoia bleek te zijn. Trump lijkt mij nog een graadje erger. Hij is wraakzuchtig en heeft een onwrikbaar geloof in zichzelf. Laten daar de psychologen in Amerika zich maar eens flink over buigen. Ze zullen er een flinke kluif aan hebben.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: