V-dag!


Morgen V-dag. “We gaan beginnen!” Deze kenmerkende aanvangstijd werd standaard gebezigd door Jeroen Pauw als hij begon met zijn praatprogramma. Wat mij betreft mogen ze hem dan ook vragen om morgen die zin uit te spreken als de eerste vaccinatie gezet zal gaan worden daar in Veghel.

Zoals de mevrouw van het evenementenbureau op journaal al aangaf:” De cirkel is woensdag rond. Hier in het hart van Brabant begon het nederlandse Coronavirus zich te verspreiden en nu ligt hier ook de start van de vaccinatiecampagne die ons weer uit het Coronadal moet brengen.” lk ga vandaag niet terugkijken naar wat niet goed ging maar ik richt mijn aandacht op wat goed gaat, hoe ver we zijn gekomen en wat ik als individu positief daaraan kan bijdragen. Volgens mij brengt ons dat sneller naar dat licht daar aan het eind van die tunnel dan te blijven omzien. Ja ik heb onlangs de positiviteitsshow van Roue Verveer gezien en een aantal zaken heb ik mij ter harte genomen. Schrap van je lijstje waar je nog zelf niks aan kunt veranderen. Blijf niet hangen in gejengel en gemiep over zaken waar je geen invloed op hebt. Hoe staat het er momenteel voor in de wereld.

Ja er is een fikse pandemie uitgebroken, en ja voor een groot deel door ons eigen toedoen. Laat daar geen misverstand over bestaan. Tegelijkertijd heb ik gezien hoe door goede samenwerking en delen van opgedane kennis in een zeer korte tijd een aantal vaccins zijn ontwikkeld door de mens. Dat stemt mij zeer hoopvol met het oog op de nabije toekomst. Ik zie dus dat als de noodzaak ook echt als noodzaak gezien wordt we als mensen in staat zijn om zeer snel en zonder eigenbelang tot resultaten te komen. Ik noem de sterker wordende opwarming van de aarde, de klimaatcrisis als grootste uitdaging voor de komende jaren nadat het Coronavirus is verslagen. Ik wil positief blijven en een pleidooi houden voor verdergaande samenwerking op het gebied van klimaatbeheersing, zorg voor het milieu en het besef om deze aarde, deze wereld, deze samenleving beter achter te laten voor ons nageslacht. Het moet toch niet zo zijn dat jonge mensen maar afzien van het zelf krijgen van kinderen omdat ze geen toekomst meer zien vanwege al die klimaatproblemen. Als dat de uitkomst is hebben we als opvoedende generatie iets niet goed gedaan. Morgen dus Vaccinatie -dag of kortweg V-dag genoemd. Vanavond een uitzending speciaal over dit onderwerp op NPO1 en het begint om 20.30 uur. Kijken dus!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: