Grijze dag


12 december 2020. Het is weer een grijze dag. Vannacht met sokken aan geslapen. Heerlijk. Tip van mijn lief. Gebruik toch van die zachte goedkope pruldingetjes. Lekker warm aan je voeten als je net je bed in duikt en je slaapt er heerlijk op. Die bewering klopt inderdaad. Ik heb vannacht heerlijk doorgeslapen. Geen enkele keer eruit gehoeven om te plassen. Blijkbaar werd ik dus gewoon wakker van kou en ervoer dan direct de drang om naar de wc te gaan. Vannacht in ieder geval dus niet, dank zij de warme sokken. Kosten voor deze operatie. €2,00 voor drie paar! Dat is nog geen 34ct per sok. Voor 68 ct slaap ik nu dus door, hoef geen elektrische deken te gebruiken en bij de start van de nacht hoef ik niet eerst op te warmen. Goed tot zover de nacht. De dag begint niet vroeg vandaag. Ik stap om 9.uur uit bed. Ik ontdoe me van mijn slaapbeugel en spoel mijn mond met fris koud water. Het vaste ochtendritueel. Dan neem ik mijn COPD puffs en inhaleer dankbaar de medicatie tot diep in mijn longen. Zo longblaasjes gaan jullie maar weer eens lekker openstaan. Voel die frisse lucht maar binnenkomen en langs de trilhaartjes aaien. Daarna naar beneden, de kachel staat nog op 18 graden dus die mag wat hoger. Ik kijk uit het keukenraam en zie dat het een miezerige grijze dag gaat worden. Zo’n dag waarop direct al duidelijk is. Hier komt vandaag geen verbetering meer in. Zo’n dag waarop het CDA een nieuwe lijstttrekker presenteert. Wobke Hoekstra! Hoe grijs wil je het hebben. Zo’n dag waarop Trump daar in Amerika zijn zoveelste poging om de verkiezingen naar zijn hand te zetten ziet stranden bij de formele rechters die hij daarvoor had aangesteld. Zo’n dag waarop nederland in al zijn grijsheid toch weer de winkelstraten bevolken zal ,corona of geen corona. Het maakt grote groepen mensen echt geen fluit uit wat de regels zijn. We zijn nou eenmaal een volk met een grote mate van zelfbepalend gedrag. Op de scholen worden kinderen met deze neiging gediagnostiseerd als kinderen met ODD. Opposite Development Disorder! Vervolgens wordt op zulke kinderen een batterij hulpverleners losgelaten, plannen gemaakt om gedrag toch vooral in goede banen te leiden en de ontwikkeling van het kind als zodanig binnen de gangbare lijnen te krijgen. Ja passend onderwijs is zo verworden tot verdienmodel. Dat diezelfde kinderen ouders hebben die behept zijn met eenzelfde DSM indicatie maar al die ‘ondersteuning en pedagogisch maatwerk’ moesten ontberen in hun kindertijd doet kennelijk niet ter zake. Feit is wel dat het voor grote groepen mensen in nederland maar moeilijk blijft om zich aan de maatregelen te houden. Sterker nog er ontstaat steeds meer ‘gemor’ onder het volk. Ooit was er een leider, laten we hem voor het gemak maar Mozes noemen. Die kondigde ook maatregelen af voor zijn volk. Er ontstond ook ‘gemor’ en het uiteindelijke resultaat was geen snelle uittocht uit de penibele situatie maar een tocht door de woestijn van zeker veertig jaar. En omdat zelfs de leider ‘twijfelde’ zag hij zijn beloofde land enkel maar van grote afstand. Laat ons volk toch een klein beetje minder eigenwijs en eigengereid zijn. Mijn kerst dit jaar? Met z’n tweeen, somberheid betrachtend, even bellen of appen met de zoon. Maar dat zal het dan ook ongeveer wel zijn. O ja en natuurlijk de geboorte van Christus vieren. De Engelen staan hier al te wachten. De jacobsladder zetten we vandaag ook weer neer. Een boom hebben we al jaren niet.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: