‘Black’ Saturday.


Daar stond ze dan, in de Koopgoot , met haar Douglastasje met de zo hoog nodige spulletjes. “Ja, nee, we hebben het net op de valreep nog even kunnen halen.”

“Hoezo? Was het dan bijna uitverkocht of zo?” “Nou nee hoor, dat ook weer niet, maar ja je weet maar nooit of ze de winkels eerder zullen sluiten of niet en ja, dan heb ik zoiets van ik ben toch geen dief van mijn eigen portemonnee dus snel nog even halen nu het in de aanbieding is.” “”Dus u had deze spullen die u nu gekocht heeft niet echt direct nodig? En u bent samen met uw dochter naar de winkel gekomen om het samen uit te zoeken?”

“Ja,eh, nee niet direct nodig nee maar och, weet je dat kind moet toch ook wat . Zit ook al zo lang binnen en kan ook al niet naar school in verband met die Corona. Het is enkelt dat ze nog iets van lessen online aanbieden en ze ziet haar vriendinnen en klasgenoten nog nauwelijks, joh. Dus eh, ja dus zijn we toch maar even gegaan !” (Trotse moederglimlach)

-Intussen bij Douglas-

We hebben onze omzet bijna gelijk kunnen houden met afgelopen jaar. De Blackfriday aanbiedingen hebben we naar verhouding goed in de markt gezet. Scheelde ons dit jaar maar twee procent op de verkoopprijs vergeleken met vorige maand. Dus collega’s we zijn er in geslaagd om , ondanks de omzetdaling in verband met Corona, toch een hogere winst te behalen vergeleken met vorig jaar rond deze tijd. En dan moet Sinterklaas en Kerst nog komen. De online bestellingen lopen ook prima heb ik zojuist doorgekregen van het hoofdkantoor. Als het zo door blijft gaan sluiten we 2020 toch nog redelijk naar tevredenheid af.

-Intussen in het ziekenhuis-

“Hoeveel patiënten liggen er nu in het ziekenhuis met Coronaklachten?”

“Er komen nog iedere dag nieuwe patiënten bij, kan ik u zeggen.”

“Kunt u de toestroom nog wel aan?”

“Nou, om eerlijk te zijn we lopen wel op ons tandvlees maar we zijn in elk geval blij met het vuurwerkverbod dat inmiddels landelijk is afgekondigd.” “Bent u niet bang dat er ondanks dat verbod er straks niet toch weer meer patiënten zullen worden binnengebracht?” “Ja, zeker, sterker nog, Sinterklaas ne Kerst moeten nog komen en we hebben er nog geen vertrouwen in dat iedereen zich dan aan de afgekondigde maatregelen zal gaan houden. We verwachten na oudjaar opnieuw een opnamestijging van Coronapatienten.” “Heeft u nog een boodschap voor de mensen thuis?”

“Ja, blijf de feestdagen thuis, houdt je vooral aan de afgekondigde maatregelen en de afgekondigde aantallen bezoekers die bij elkaar mogen komen. Was je handen stuk, hoest in je elleboog en draag je mondkapjes, net als wij, met trots en liefde voor de medemens.” “Dankjewel. Dit was uw verbouwereerde verslaggever zomaar ergens vanuit een nederlandse winkelstraat,en een gemiddeld ziekenhuis.”

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: