Er wordt steeds meer bekend


Ik lees net op teletekst, mag ik toch als een betrouwbare bron beschouwen, dat Corona in zware gevallen het middenrif kan aantasten. Dus dat Corona is alles behalve een griepachtig ding. Het is een ziekmakend virus om terdege rekening mee te houden. Naast de andere uitval van vitale lichaamsfuncties zoals een normale ademhaling en een veranderend bloedbeeld, benauwdheid en hoofdpijnen nu dus ook aantasting van de ademhalingsspieren bij uitstek, het middenrif. Corona maakt je immuunsysteem in de war en als dat het geval is gaan alle alarmbellen af. Het is te hope nadat de aangekondigde werkende vaccins snel beschikbaar komen voor de wereld, dat alle pharmaceuten hun ethische verantwoordelijkheid nemen en met alle middelen die ze tot hun beschikking hebben meewerken aan die snelle beschikbaarheid. Op zich al hoopgevend hoe het mensdom in een tijd waar het er echt om gaat door samenwerking zo snel iets van de grond kan krijgen. Krijgt Yuval Noah Harari toch gelijk met zijn analyse in zijn boek Sapiens. De mens heeft de eeuwen door kunnen overleven en onderscheidt zich van de dieren doordat hij zo sterk kan samenwerken. Als het moet kan het dus. Laten we dan ook richting het klimaatprobleem die samenwerking wereldwijd blijven zoeken en al onze krachten bundelen anders gaan we alsnog ten onder aan de mammon..

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: