Boos


Loop ik rustig te wandelen door mijn dorp. Alles in een heerlijke bedrijvigheid. Klanten lopen in en uit bij de winkels. Voor ze naar binnengaan zetten ze hun mondkapje op. Als ze buiten komen zetten ze hun karretje terug, doen hun mondkapje af en vervolgen hun weg, al dan niet op de fiets. Vracht wordt aangevoerd via de bekende lijnen.

Bij een van de winkels zie ik een chaffeur in de weer met zijn vracht, de bestellingen en het weer inladen van restmateriaal. De man is zo verschrikkelijk boos. Waarop? Waarom? Ik weet het niet precies maar dat hij de Pé ergens over in had was zeer duidelijk te merken. Hij gooide de kratten met groot geweld de vrachtwagen in. Hij sjorde en ragde met de pelletwagens. Eenmaal voorbij hoorde ik nog wat krachttermen uit zijn mond. Hij was duidelijk not amused. Ik wens hem in stilte rust toe en kalmte om weer bij zichzelf te komen. Er zal echt wel wat aan de hand zijn geweest wat niet zo leuk voor hem was op dat moment maar hij moest ook weer de weg op. Kun je maar beter weer een beetje tot bedaren komen voor je wegrijdt. Er zouden nog ongelukken van kunnen komen en daar zit niemand op te wachten. Dus, onbekende chauffeur, mocht je dit lezen. Ik wens je rust en kalmte toe in deze hectische tijden. Rij veilig en maak er dan morgen maar weer een mooie dag van.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: