Mondkapje Kees


Vandaag tekende ik dit poppetje. Even heel wat anders. De gedachten verzetten en een ander perspectief kiezen. Want waar we momenteel in terecht zijn gekomen blijft als een zwaard van Damocles boven ieders hoofd hangen. Terwijl ik dit schrijf kijkt het poppetje mee met de toenemende zinnen en regels die hier verschijnen. Laten we het poppetje een naam geven. Ook dan verandert het perspectief. Voor het gemak is het dit keer geen gender neutraal fenomeen maar een echt jongetje. Ik noem hem maar Kees. Naar ‘Kees de jongen’ van Theo Thijssen. Lees dat boek als je het nog nooit hebt gelezen. Een klassieker van uitzonderlijke kwaliteit. Ik beloof het. “Kees” is het trouwens met me eens, anders zou hij niet zo lachen. “Kees” lacht vandaag om een hele hoop dingen. Nou lacht Kees nogal makkelijk om de gekste dingen. Veel is er niet nodig om hem aan het lachen te krijgen. Kees lacht al om een scheet. Dubbel kan hij liggen om die onwelvoeglijke geluiden die hij zelf produceren kan. Vooral na het nuttigen van een pittige maaltijd met veel gas vormende ingrediënten. Kees lacht ook vaak om zijn eigen grappen. Zijn gevoel voor humor gaat niet heel diep, maar dat had u als lezer al wel in de gaten toch? Maakt ook niet uit, als Kees maar lol heeft. Dat is waar het hem om gaat. Zelfs in deze barre tijden kan hij niet anders. “Zo zit m’n bek het lekkerst!” zegt ie altijd. Het is maar goed dat Kees alleen maar tegen mij praat en dat u allemaal niet kunt horen wat hij soms uitkraamt. Diepe wijsheden mocht ik nog nooit uit zijn mond ontvangen maar dat hij soms ook ongewild grappig is , staat buiten kijf. Daar kan ik dan weer over meepraten. Enkel voorbeelden zal ik hier verklappen maar daarna is het schluss, over en uit.

Kees geeft al dagen achtereen zijn zoekmachine bewust onzinnige opdrachten om naar te zoeken. “Zo houd ik mijn tijdlijn schoon!” beweert hij.

Enkel favoriete zoekopdrachten die hij intikt zijn: capibara uitlaat service, digitale haaknaald, pomponnen maken, punniken, speldjes verzamelingen uitbreiden, plint-trap bouwpakket, goedkoopste aardbeien ladder en zo nog een aantal. Dat Kees ook hits krijgt op zijn zoek verzoeken is heus een feit. Daarom lacht hij ook zo breed uit op de tekening. Wat Kees elke avond doet voor hij naar bed gaat is zijn mondkapje in kokend water leggen. “Dat doodt mijn bacteriën en straks leg ik het op de verwarming, is het morgen weer mooi droog en draag ik het weer met trots!” Dag Kees!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: