Friedepiepel oh nee toch niet.


De crux van het influencen zit hem in het feit dat opnames en posts tot in de puntjes voorbereid kunnen worden, desnoods overgedaan kunnen worden wanneer iets er “niet goed” op staat. Daarin verschilt het medium niet van gelikte TV waarin ook alles wordt overgedaan wat maar even niet lekker loopt. Alles wordt net zo lang gepolijst tot het “foutloos” en geheel volgens de wens van de programmamaker “influencer” is. Pas dan wordt het gepost en online gezet. Daarmee laat je een onbezoedeld beeld van jezelf zien. Alsof je nooit fouten maakt. Iedereen maakt fouten, ook influencers, alleen die fouten worden weggeknipt tot er een “zuiver” filmpje overblijft. Eigenlijk een onwerkelijk beeld. Zo niet toen F.L bij Jinek aan tafel zat. Daar kun je niet aankomen met een briefje waar je je opinie van moet oplezen. Daar moet je uit het hoofd en met kennis van zaken je inbreng aan tafel voor het voetlicht brengen. En F.L zakte zichtbaar door het ijs , die avond. Meneer Gommers gaf een handreiking, schetste de zorgen die F.L vertegenwoordigde en bood aan om samen in gesprek te gaan. De dialoog gaande houden. Geweldig TV moment wat mij betreft. Voor iedereen die het nog niet gezien heeft kijk de uitzending even terug zolang dat nog kan. Dat de massale tegenreactie vanuit de samenleving de oproerkraaiers direct deed terugvluchten in hun eigen bubble is overduidelijk. Binnen 48 uur haalden diverse medewerkers hun filmpjes en posts offline, zonder uitleg of motivatie. Degene die het allemaal in gang heeft gezet wordt nog niet ter verantwoording geroepen. Jammer en een gemiste kans. De vraagt lijkt gerechtvaardigd of er wel een zinvolle dialoog gevoerd kan worden met Qanon volgers of de mensen van #viruswaarheid. Natuurlijk is er een maatschappelijke onzekerheid maar die is momenteel overal te bespeuren. Een tweede Coronagolf is een feit de cijfers liegen niet. De wereld smacht naar een goed vaccin en je zult het zien, ook dan of juist dan nog zullen er sceptici opstaan en heel hard roepen hoe gevaarlijk die vaccins zullen zijn. Maar ja, we zullen toch iets moeten. Kritisch zijn is prima maar verkoop alsjeblieft geen onzin verhalen en zaai geen onnodige paniek . Friedepiepel van paniekzaaiers zou ik zeggen.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: