Uiteindelijk strijkt Corona de plooien glad


Corona kent geen voorstanders of tegenstanders. Het maakt geen onderscheid naar leeftijd. Het stopt niet bij de grenzen. Het maalt niet om weersomstandigheden lijkt het. Je kunt verklaren dat je niet meer mee doet. Uiteindelijk trekt Corona zich ook niets van die opstelling aan. Het zijn mensen zelf die maar moeilijk raad weten met de onzekerheden die met dit virus meegekomen zijn. We waren verslaafd aan de maakbaarheid van onze samenleving en jong als we zijn waanden we onszelf onoverwinnelijk en onaantastbaar. Corona trekt zich niets aan van de slogan “OK, Boomer.” Het vreet zich een weg door de bevolking wereldwijd, doet zijn ding, ziek maken. Corona is de enige categorie in het hele spel dat met recht kan zeggen:”Bepaal het zelf wel.” Die luxe is voor de mensen zelf niet meer weggelegd. Je kunt de maatregelen naast je neer leggen en gewoon je ding blijven doen. Je kunt luisteren naar Willem Engel en vrolijk verder leven zonder gepaste afstand en zonder mondkapjes. Je brengt de verspreiding van dit virus er niet mee tot stilstand. Totdat er zoveel mensen ziek zijn geworden dat de samenleving vanzelf implodeert. Waardoor het onmogelijk is geworden om überhaupt nog op te treden tegen de verspreiding van dit virus. En dat is dan mede mogelijk gemaakt door Quanon volgers en aanhangers van de retoriek van Willem Engel.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: