Moria nu zwart als roet


Zwarter dan de vluchtelingendeal van onze regering kan kamp Moria niet worden. Tjonge wat een schaamteloze vertoning is dit zeg. Het is een gotspe dat er überhaupt nog overleg moest worden om vervolgens tot deze uitruil te komen. Wat zijn we toch een decadent verwend werelddeel en wat zijn we feitelijk, naar nu blijkt, egoïstisch bezig. Eigen volk eerst. We leven in een open economie. Voor geld zetten we de grenzen wel wagenwijd open. Maar niet voor mensen die een veilige plek nodig hebben. En als er dan zo’n moreel appel op je wordt gedaan onderhandel je net zo lang tot er een fifty fifty uitruil wordt gefabriceerd. Neo liberaal, onderhandelen volgens het boekje. Hier wat geven, daar wat nemen. Maar zo hoort het niet. laat dan je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet. Zo blijft je aalmoes in het verborgene, en jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen’ (Matteüs 6:2-4, NBV)

Echt, politiek lijkt soms wel een wereld smeriger dan wat er in de onderwereld gaande is.

Daar heb je afrekeningen in het criminele circuit maar hier gaat het om duizenden mensen in een keer laten barsten en je verschuilen achter internationale afspraken. Bovendien zullen de komende verkiezingen zonder meer een remmende werking hebben op onze vermeende ruimhartigheid, onze mildheid. (Weten we nog wel wat die term betekent?) We verwachten bij de klaroenstoot op de jongste dag uiteraard als Nederlands volk wel mildheid en genade.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: