Holland kotst talent.


Inmiddels een verschrikkelijk uitgemolken format voor TV is precies zoals de titel het omschrijft. Er is de afgelopen 15 jaar talent over Nederland uitgekotst.

Elke zichzelf overschattende aspirant artiest is er wel een keer op komen draven.

Ik heb er werkelijk nooit naar kunnen kijken vanwege het doelbewust uit elkaar halen van het flinterdunne verhaal dat de artiest in spe te vertellen had. Opgeleukt met tussenfilmpjes, interviews met vaders, moeders, opa’s, oma’s en vooral veel reclameboodschappen die deze onzin toch vooral mede mogelijk gemaakt hebben. Enkel daarom al onontbeerlijk voor deze wijze van programma’s maken. De leegheid van ons moderne westerse bestaan is werkelijk niet te stuiten. “Waarom niet?”: hoor ik u zeggen? Nou om de doodeenvoudige reden dat dit soort programma’s blijkbaar zo’n lang leven beschoren is op de commerciële Televisie. Ik las op www.zwartekat.nl het bericht dat Paul de Leeuw zijn samenwerking met RTL een jaar eerder dan gepland gaat beëindigen. Paul wil weer meer vrijheid om zich ook met andere vormen van televisie maken bezig te kunnen houden. En de meer serieuze kanten van zijn talenten ook de ruimte te geven. Destijds bij de NPO was daar voldoende ruimte voor Paul en dat liet je ook best regelmatig zien. Je hebt grensverleggende Televisie gemaakt bij de publieke omroep. Iets wat in alle jaren van je commerciële avontuur niet meer voorgekomen is. Voorlopig ben je dus nog te zien in Ranking the Stars en het hierboven genoemde Holland kotst talent.

Daarna heb je dus weer de vrijheid en de creatieve ruimte om je meer serieuze talenten te ontwikkelen. Daarmee wens ik je veel succes en we wachten weer op jouw grensverleggende televisieprogramma’s.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: