Moria


Het groeit al aardig in de etalage. Spulletjes die we kunnen missen voor de arme vluchtelingen op Lesbos. Een hartverwarmend initiatief waar we zeker mee door moeten blijven gaan. De vraag blijft bij mij wel hangen of ze daar echt op zitten te wachten. Inmiddels staat het kamp Moria in brand en is er Corona uitgebroken. Wat de vluchtelingen werkelijk nodig hebben is een nieuwe plek om te leven in vrede en veiligheid. Daarom lijkt het mij goed om die vluchtelingen daar weg te halen en hier naar toe te brengen. Daar hebben ze niets meer, hun vaderland zijn ze ontvlucht en de perspectieven zijn nihil.

Kamp Moria is zo een plek waar Europa haar verplichtingen ontloopt. (NRC) De R zit weer in de maand en dat betekent in Nederland griep,verkoudheden en in deze Coronatijden veel testen doen. Ook zitten we in de aanloop naar December de feestmaand waarin het jaar wordt afgesloten. Waarin Sinterklaas valt en Kerst met alle goede doelen activiteiten en kerkelijke vieringen. Laten we dit jaar in deze feestmaand iets goeds doen voor de ander. Laat het verder gaan dan je stem uitbrengen op de top 2000, doneren van een fles doucheschuim, pampers of babydoekjes , hoe belangrijk dat ook kan zijn. Het is geen structurele oplossing voor het probleem waar Moria het wrange gevolg van is. Laten we ons hart openstellen en onze grens en de ruimte en rijkdom die we hier hebben delen met hen die niets meer hebben dan de kleren aan hun lijf.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: