Calm and focused


Hij drijft weg op de klanken van het pianospel dat uit de Sonos-speaker komt . Ooit kocht hij het ding op internet. In dat soort winkels komt hij al jaren niet meer. Gemak dient de mens en het gemak van bestellen op het internet is inmiddels enorm groot en redelijk betrouwbaar gebleken. Zijn gedachten kabbelen, net als de muziek, zachtjes door zijn hoofd. Hij laat ze komen en weer gaan. Houdt ze even vast en laat ze dan weer los. Niet elke gedachte is het waard om gekoesterd te worden. Wat in zijn optiek niet deugt laat hij snel voor wat het is. Een innerlijk rechter houdt zitting, hoort de klachten aan en verklaart deze vervolgens niet ontvankelijk. Een gedacht blijft wat langer bij hem. Zijn lief heeft groene vingers en hij is eraan verslaafd. Hij kan haar uren observeren terwijl zij bezig is met de planten en de bloemen in hun tuin. Hij laat haar dan ook helemaal haar eigen gang gang. Dit is haar ding en hij geniet wanneer hij haar bezig ziet. Als het nodig is helpt hij haar. Ze overlegt veel met hem over welke plant waar moet komen te staan of welke er weg kan. Soms komt hij thuis en is er iets veranderd in de tuin of de aankleding ervan. Dan mag hij op zoek. Het is een spel dat ze regelmatig spelen.Onlangs nog heeft ze grote metalen mieren gekocht en ergens in de tuin aan de schutting gemonteerd. Twee metalen Libelles zitten intussen ook al verstopt tussen het groen. Om die terug te vinden moet hij echt zijn best doen. En eergisteren nog stonden er ineens twee metalen roodborstjes op de tuintafel. Zo dwalen zijn gedachten rond op de tonen van het rustige pianospel. Hij kijkt op de speellijst van zijn Spotify en leest de naam “Calm and Focused”. Daar is geen woord Spaans bij, denkt hij, en een glimlach is het enige zichtbare teken van zijn vreugde en tevredenheid. Voor de rest niets dan rust.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: