‘Lang haar gedrag”


Lang haar gedrag. Je kent het vast wel. De manier waarop sommige vrouwen en mannen met lang haar de coupe opzij schuiven. Of een pluk achter hun oor hangen. Zo’n vloeiende beweging. Of de manier waarop ze door hoofdschudden met een beweging hun hele haardos los schudden, het hoofd een beetje achterovergeknikt. Vlak voor het moment dat men het haar samen grijpt tot een paardenstaart en er een elastiekje omheen doet. Klaar voor de dag of klus die aanstaande is.
Het wordt pas echt raar als iemand met lang haar zijn haren afknipt tot een korte coupe maar het gedrag blijft volhouden. Dat is echt een heel raar gezicht. Je haar sliert achter je oor draperen terwijl er geen haar meer is. Met achterovergeknikt hoofd toch de ‘losschudbeweging’ maken terwijl je een korte krullenkop hebt overgehouden. Kortom blijven volharden in een compleet nutteloos geworden beweging. Dat noemen we ‘lang haar gedrag’. In politiek Den Haag betrap ik sommige politici erop dat ze blijven volharden in het handhaven van hun positie. Met of zonder lang haar. Maakt niet uit. Met of zonder de partij waarmee men in eerste instantie in de kamer werd gekozen. Je stapt er doodleuk uit en gaat als eenmanspartijtje doodleuk verder. Dat noem ik de politieke variant van “Lang haar gedrag”Henk Krul is er een typisch voorbeeld van.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: