Dorpswandeling


Zo lopend door het dorp zie ik wel wat tekenen van de Oud Lunterse Dag maar weet tegelijkertijd ook dat het dit jaar “ofgelast’ is En dat is echt heel officieel gedaan door middel van een krant die nu al een museumstuk is want dit is de eerste keer in de geschiedenis van de OLD dat de commissie heeft moeten besluiten om alle feestelijkheden officieel af te gelasten. Corona grijpt diep in in het dorpse leven. Ik loop langs de winkels en denk, aan alle dingen die er dit jaar niet zullen zijn. Geen grote samenkomst bij het nieuwe Erf, Geen bovenste beste burger, geen toespraken van de lookoo en geen fanfare, geen klokgelui, geen klompenrace,geen beste meuldersknecht of meuldersmeid verkiezing dit jaar. Geen ringrijden en ook geen braderie,boerenmarkt of twaalf uurtje bij de Honskamp. Ook geen grote tent en geen erfhuusveiling. Geen demonstratie van de gymnastiekvereniging. Geen kleedjesmarkt bij de molen. Geen grote ontmoetingen bij Café Floor,Nieuwe Erf,Peperbus Geen volkstoeloop uit de wijde omtrek en geen vrijwilligers van de scouting die op de parkeerplaatsen alles regelen. Geen burgemeester uit EE die een dagje komt kieken. Geen Heidekoninging die ons met een bezoek komt vereren. Geen Reutemeteut en er wordt dit jaar niet ‘gemanst’ .

En dan denk ik ineens Waar ons dorp zo groot in kan zijn. Samen ergens de schouders onder zetten. Laten we dat dan ook dit jaar doen op de wijze die daar bij past. Vier het feestje thuis en hou het klein. Een ander jaar pakken we gewoon weer dubbel uit met zijn allen. Hopelijk is iedereen er dan nog bij.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: