Championsleague finale 2020


In verband met de huidige pandemie dit keer in een zo goed als leeg stadion. Op de achtergrond een geluidsband die surrogaat supportersgezang laat horen. De wedstrijd op zich was en saai en spannend tegelijk. Maar zo’n grote competitie af moeten handelen zonder publiek is wel heel erg mager. De dimensie van het feestelijke van twee partijen die deze avond onderling gaan uitmaken wie er met de beker vandoor mag gaan ontbreekt totaal. Ik ben geen groot voetballiefhebber maar mag graag dit soort ontknopingen kijken. Ik miste de dimensie van de supporters die normaal gesproken bij zo’n wedstrijd hoort. Het kan niet anders, dat weten we, gegeven de huidige pandemie. Maar een finale zonder supporters blijft voor alle partijen onbevredigend. De vreugde van de winst was er uiteindelijk ook wel maar al met al haalt dat het niet bij een overwinningsfeest vieren met je schare supporters in het stadion aanwezig. Ik hoop voor alle sportliefhebbers dat we volgend jaar of in elk geval het jaar daarna weer vrijuit kunnen voetballen,genieten en supporteren.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: