Eerste zoen.


Ook dit hoort bij Veldhoven zoals het was.

De eerste zoen. Die kreeg ik stiekem achter de kantine van het Marvilde terrein.

We schrijven 1972. Laten we haar naam niet noemen. In verband met haar privacy. Toen al was ze mooi, kinderlijk als ze nog was van bouw. Haar haren lang en gekruld evenals haar zinnen. Ontluikend vrouw zijn , ontluikend man zijn maar zoals we inmiddels allemaal wel weten zijn de meisjes iets verder op die leeftijd. Ik was gewoon het naïeve kereltje dat zich liet betoveren door blikken, lachjes en kwinkslagen waar ik niets van begreep. Het zoenen zelf , daar hadden we allebei nog geen kaas van gegeten. We drukten de lippen tegen elkaar, hielden dat een aantal seconden vol en dat was het dan. Verder wat onhandig verliefd staan kletsen met elkaar. Regelmatig stonden we daar. Niet met zijn tweetjes, maar met nog een stel. De beide meiden waren hartsvriendinnen. Hadden het vast van te voren bekokstoofd met elkaar. Als jij nou met hem dan zal ik met hem en de rest is geschiedenis.

Mijn Zoef de Haas, die ik op school had gemaakt in de handenarbeidles, heb ik daar van de weeromstuit achtergelaten in de vuilnisbak. Zit er waarschijnlijk nog, al die jaren in het donker of inmiddels op een vuilnisbelt terechtgekomen.

Wat er van het mooie meisje is geworden is me niet bekend maar ze verdient het gelukkig geworden te zijn. Ze heeft me zo prachtig de ogen geopend!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: