Bamboe het nieuwe goud.


Vandaag twee bamboe mondkapjes aangeschaft. Zwart van kleur want ik wil als een zwartgesnavelde eend de winkels in als het dan toch moet. Er valt weinig te snateren met zo’n kapje op. Erg prettig zit het niet en mijn intuïtie zegt dat het grote kolder is om dat deze dingen het coronavirus echt niet gaan tegenhouden. Het is dus voor de bühne. Voor het sociale statement dat je er mee wilt maken. Kijk, ik denk aan jouw veiligheid door mijzelf een mondkapje voor te binden. Benauwd krijg ik het ervan maar ik doe het allemaal voor jou. Niet voor mezelf want zo comfortabel is het niet. Mondkapjes als verdienmodel, angst als verdienmodel, of positief geformuleerd Sociale wellevendheid als verdienmodel. Twee voor de prijs van een , dat dan wel weer want zelfs als het gaat om onze eigen gezondheid en die van de ander blijft de Nederlander baas in eigen portemonnee. Zijn calvinistische zuinigheid en zijn kruideniersmentaliteit verloochent de nederlander niet snel. Wat dat betreft zijn we net als de Schotten.

Vraag het de Britten maar. Zo heeft ieder volk zijn eigen zuinige buurland waar men al dan niet op neerkijkt, afgeeft of juist de milde goedmoedige spot mee drijft.

Uitgaande van het positieve dat ik hiermee uitstraal hoop ik dat velen mijn voorbeeld zullen volgen en dat er snel een afdoende medicatie of behandeling wordt gevonden tegen Corona want het bepaalt momenteel toch wel het leven op heel deze aardbol.

We hebben ons weer een geweldig probleem ingeglobaliseerd. Laat dat gezegd zijn.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: