Wegdrijven op muziek


Zit zo maar wat te luisteren naar spotify en stuit toevallig op Sospiri opus 70 Elgar nursery suite. Nooit eerder gehoord maar blijkt zo’n heerlijk muzikaal landschap te ontvouwen wanneer je er even op doorluister. Ik beken dat in mij de onrust van het zappgedrag zich al jaren geleden heeft vastgezet. Maar hier bleef ik even bij stilstaan. Als een film of muzikaal schilderij komt de muziek bij je binnen en bouwt langzaam op alsof de filmbeelden als een camera steeds verder uitzoomt waardoor je steeds meer gaat zien. Ik wordt er rustig van en het doet me zelfs besluiten het stuk nog een keer te beluisteren. Nergens een maatversnelling of tempowisseling. Als een kabbelende rivier stroomt deze muziek bij je binnen. Aanrader.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: