Slurp


Je moet nooit gaan schrijven wanneer je gezopen hebt. Een lekker makkelijk middagwijntje kan desastreuze gevolgen hebben voor de wijze waarop je je aan de wereld presenteert. Zo’n makkelijk wijntje draagt tegenwoordig de titel “Slurp” let wel dit is geen reclame. Vat het dan ook alsjeblieft niet als zodanig op. “Slurp” zo’n makkelijke witte wijn gepromoot door Ilja Gort. Tenminste als je het etiket goed leest op de fles zie je onverbiddelijk zijn beeltenis als een karikatuur afgebeeld. De tekst op de fles geeft helder aan hoe makkelijk dit wijntje te drinken is op een zonovergoten namiddag. Zaterdagmiddag, zondagmiddag, vrijdagmiddag. Ach, eigenlijk is het om het even welke middag het is, als dit wijntje maar rijkelijk vloeit. Het toegestane alcoholpercentage doet de rest en maakt van elke middag een ‘zonnige middag’ of in elk geval maakt het je vrolijk. Kom daar momenteel maar eens om in Coronatijd. In dat licht is en blijft het zeker een heel makkelijk wijntje. Moet je van bier misschien nog te vaak naar toilet, Deze wijn draagt daar zeker zijn steentje aan bij maar houdt het beschaafd op een plaspauze van een keer per twee uren. Als dat geen makkelijk wijntje is! “Slurp” t zo heerlijk weg.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: