Ouder worden


Je wordt pas echt oud wanneer je de afwasbak terug wilt zetten in je koelkast. Herkenbaar? Van die onnozele vergissingen die je overkomen in je eigen huis. De plek waar je soms al jaren woont en leeft. Of die talloze momenten wanneer je in jezelf zegt:” Wat ging ik ook al weer doen?” Terwijl je al op weg bent naar….. Ja waar was je ook al weer naar op weg?

Het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je niet op de naam kunt komen van een persoon terwijl deze op het puntje van je tong ligt. Mijn lief heeft me geleerd om dan gewoon bij de A te beginnen en vervolgens het hele alfabet af te gaan . Vaak lukt het dan toch wel om het gezochte te vinden. Ergens ver weg gestopt in een van die kamertjes in je brein. Het lijkt dan net zo’n woordzoeker uit een puzzelboekje. Daar kun je je soms ook blindstaren op dat ene woord dat je nog moet vinden om de puzzel af te maken. Blijf je zitten staren komt het tot niets. Leg je het hele boekje even weg en ga je even wat anders doen. Geheid dat wanneer je terugkomt je ineens je woord ziet staan. Hup streep erdoor en klaar ben je. Dus, echt, geloof me, wanneer je per ongeluk de afwasbak in je koelkast wilt zetten ben je heus niet de eerste en zeker ook niet de laatste die dat overkomt. Wel hoort het bij het ouder worden. Fijne dag allemaal.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: