Pelgrim II


Ben als een pelgrim onderweg, richting Compostella. Nou dan heb ik nog wel wat kilometers te gaan. Ik ben op weg naar het graf van Jacobus. Wat ik daar uiteindelijk zal aantreffen is me nog niet duidelijk. In elk geval lijkt de de reis op zich al een verrijkende ervaring. Maar momenteel ben ik nog steeds gestrand in babylon. Weet ook niet goed hoe ik hier terecht ben gekomen maar ik voel me hier niet helemaal op mijn gemak, kan ik je zeggen. Mijn schoenzolen zijn door en moeten nodig gerepareerd, dus een hakkenbar zou wel een uitkomst zijn. Eens kijken of die hier in het dorp te vinden is. Ik geloof op de Dorpstraat naast een Shoarmatentje. Maar wat draag ik ondertussen aan mijn voeten wanneer mijn schoenen gerepareerd worden? Ik heb me laten vertellen dat de plaatselijke schoenenzaak wel een paar slippers in de aanbieding heeft. Straks maar even halen op het eind van de Dorpstraat nabij het nieuwe erf. Dat stukje loop ik dan wel op mijn sokken. En slapen? Wat dacht je van slapen? Hotel Floor verhuurt geen kamers meer, doet enkel nog maar aan feestjes, bruiloften en partijen. Verder op Hotel Hugo De Vries. Een heus weddingplanningsbureau hebben ze daar. Misschien kan ik daar voor een nachtje terecht. Hoewel , in deze Corona tijden? We zullen het wel zien. Ik ben immers op Pelgrimstocht en dan weet je nooit wat er op je pad gaat komen. Ik zet mijn ene voet voor de anderevoet en die andere daar weer bij en zo kom ik waar ik wezen moet en wordt ik langzaam vrij. Vrij van de ballast van de ratrace waar we met zijn allen in zitten. Die we met zijn allen in stand houden. Nou, zodra mijn schoenen gerepareerd zijn ga ik echt op weg. Daarbij zal ik de Hessenweg maar eens volgen richting het zuiden. Eens zien hoe lang we erover doen om in Santiago de Compostela te komen. Oh, ja naar goed rooms gebruik zal ik voor mijn geliefde dorp een kaarsje branden zodra ik daar in de kapel aankom. De route die ik loop noemen ze ook wel Jacobswegen. Er lopen er verschillende vanuit Europa richting Santiago. Ze zijn sinds 1993 en 1998 toegevoegd aan de werelderfgoed lijst van de unesco. Dus dat zit wel snor. Ben best benieuwd wat het betekent om een Pelgrim te zijn. Ik ga voor alle duidelijkheid niet op bedevaart. Dat is weer heel wat anders. Nee ik hou het gewoon op Pelgrimstocht want dat is mijn leven eigenlijk al vanaf het begin een Pelgrimstocht van mijn wieg tot aan mijn bestemming. Waar die ook mag zijn.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: