De heg knippen.


Loop ik vanmorgen voor eenwandeling door het dorp. Langs het voormalig rooms katholieke kerkje. Inmiddels in bezit van een aannemer en nu omgewerkt tot een opslagloods voor zijn materialen en machines. Tja het kan verkeren. Het bijbehorende woonhuis voorlopig door familie bewoond om later alles af te breken en er drie woonhuizen voor in de plaats te bouwen. Daarachter ligt het erf van de oude smederij. De tuinman is bezig met het knippen van de heg. Een dikke veertig meter laurierheg torent boven ons uit. Hij, gewapend met accuschaar en een hele handige vouwtrap met valbeugel . Uitgevouwen tot een mini steigertje. De wijsheid van deze morgen van deze tuinman is :”Het is een hele klus, maar oké, verstand op nul, accuschaar aan, en doorgaan tot je helemaal zen bent.” Ik heb hem een hele goede dag gewenst en ben doorgelopen. Een uurtje later op mijn terugweg zag ik dat hij bijna klaar was en inderdaad hij liep er al aardig zen bij. De haag was prachtig gekortwiekt en hij hoefde nu enkel nog maar een enorme berg afval weg te werken.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: