Je eigen weg zoeken.


Wat is er boeiender of spannender dan je eigen weg zoeken. We beginnen daar al heel jong mee. Namelijk bij de eerste keer dat we nee zeggen tegen onze ouders. En dat nee komt al voor in onze peutertijd of soms nog daarvoor al bij het leren praten. Iets niet willen. Ja zeggen is namelijk heel makkelijk op wat je moeder je voorhoudt. Een koekje, een snoepje, een stukje appel. Voedsel om van te groeien. Later , wanneer je voor het eerst tot zelfbewustzijn komt wordt het al spannender. Je eigen mening vormen in samenspraak met leeftijdgenoten in je klas, op school of studiegroep op de universiteit. Sommigen al op de werkvloer. Jezelf profileren, zoeken en vinden wat jij van belang vindt. Je eigen weg zoeken is waarschijnlijk de mooiste ontwikkeling die je kunt doormaken. Je plek in het leven vinden ,een studie doen, een beroep leren. Kortom je eigen weg zoeken.

Willen we dat niet allemaal? Je bestemming bereiken.

Verlies daarbij nooit je idealen uit het oog .Wees en blijf authentiek, oorspronkelijk en sta open voor kunst en cultuur en muziek. Wees creatief in wat voor vorm dan ook, dan blijf je namelijk dichter bij wie je in beginsel bent. Niets is immers wat het lijkt?! Dus goed kijken en goed nadenken.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: