Gure zondag


Terwijl op deze zondagochtend de wind stevig om het huis waait heb ik het idee dat het al begint te herfsten. Geen zon, maar ook nog geen regen. Enkel de wind die af en toe een dakpan laat klapperen. Altijd een heikel punt bij ons. Dakpannen die nog wel eens wegwaaien tijdens een stevige bries. Kennelijk staat de wind altijd verkeerd en krijgt die makkelijk vat op de dakpannen. De bloemen in de tuin hebben het ook zwaar te verduren tijdens dit weer. Sommige stokrozen zijn geknakt of staan op omvallen. Maar ja, Nederlanders als wij zijn vaak erg makkelijk aan het klagen. Dat zit in onze natuur lijkt wel. Maar vaak zeggen we het tegenovergestelde. Hoe gaat het? “Och, ik mag niet klagen.” Maar vaak doen we het daarna wel. Ach ja; “De geest is wel gewillig maar het vlees is zwak.” Zullen we maar zeggen. De warmte van de zomer zal zeker niet al te lang op zich laten wachten en dan zullen onze verzuchtingen weer van een heel andere aard zijn.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: