3,4 en applaus.


Het is bekend, 3,4 miljard steun voor KLM.

Onder strikte voorwaarden komt er dit steunpakket.

De piloten moeten namelijk 1/5 deel van hun huidige salaris inleveren anders kan de steun niet worden gegeven. Ik mis hier nog wel wat ecologisch gerelateerde voorwaarden die men zeker had moeten stellen. Een gemiste kans van het kabinet of gewoon een schimmig belangen spel? Gisteren maakte het kabinet, bij monde van minister de Jong, nog bekend dat de zorgmedewerkers een bonus krijgen van € 1000 netto. Let op de timing! Daags na het, voor de derde keer, wegstemmen van een structurele loonsverhoging voor deze beroepsgroep. Ik ervaar dit als politiek spel van hoog niveau waar Den Haag helaas bekend om staat. Ik snak, als gewoon burger, naar politieke authenticiteit en overtuiging van oprecht politiek handelen.

Larry Norman heeft wat mij betreft in zijn song The great American Novel een treffend couplet geschreven dat de kern van politiek handelen weergaloos onder woorden brengt. Het is in het Engels maar ik plaats het hier niettemin als ondersteuning .

“The politicians all make speeches while the news men all take note,
And they exaggerate the issues as they shove them down our throats;
Is it really up to them whether this country sinks or floats?
Well I wonder who would lead us if none of us would vote.” Larry Norman-The great American novel-published on Only Visiting this planet.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: