Vakantie in eigen land.


Het IMF en het SCP bureau laten verschillende inschattingen zien van hoe de economie zich waarschijnlijk zal ontwikkelen. Als gevolg van de Coronacrisis zal er een krimp te verwachten zijn. We hebben net drie maanden binnen gezeten en iedereen snakt alweer naar vakantie. Sommigen durven het aan om te gaan vliegen en boeken een trip naar de zon. Die is er namelijk niet in Nederland. Hier is het weer vaak zo wisselend en onvoorspelbaar. We zijn er wel aan gewend maar intussen is een groot deel van het Nederlandse volk ook gewend aan zonvakanties. Dus voor hen gaat het zeker de goede kant op, namelijk richting het zuiden. Een vliegvakantie, lekker op hotel of appartement, dicht bij het strand en de bars en discotheken met Nederlands sprekende bediening. Die groep gaat hun geld naar het buitenland brengen, hun drinkgeld daar stukslaan. Prima, fijne vakantie en kom vooral veilig en gezond weer terug naar huis. Vrij veilig en loopt naast SOA’s vooral geen corona op.

Een ander deel blijft in Nederland, thuis of gaat in eigen land op vakantie. Die besteden het zuurverdiende vakantiegeld hier en steken het in de Nederlandse economie. Laten we hopen dat het er flink wat zijn, dan kan de verwachte krimp nog iets verkleind worden en zijn de prognoses voor de komende tijd mogelijk nog minder pessimistisch.

Hoe je het ook wendt of keert, iedereen is toe aan wat ontspanning. Het volk wil het liefste brood en spelen. Brood is er nog volop maar spelen ontbeert men al langer. We zullen het de komende tijd gaan zien of de versoepelingen ook de broodnodige ontspanning gaan opleveren in de samenleving, want laten we eerlijk zijn, wat zijn we de laatste tijden toch een partijtje opgefokt geraakt zeg. We buitelen over elkaar heen over het racisme-vraagstuk, we laten kopieergedrag zien en zetten het ook op een matten met de politie zoals we de voorbeelden dagelijks op TV zien . Er worden nog steeds zendmasten in de hens gestoken want 5G, weet je wel! Gevaarlijk, heel gevaarlijk.

De pretpark-generatie op zijn smalst maar het valt allemaal binnen de verwachtingen. Voorlopig is er nog geen vaccin of noemenswaardig succes in de ontwikkeling van een geneesmiddel voor Corona. Daar blijft het wachten op. Laten we intussen onze vakanties vieren in onderlinge saamhorigheid,respect en neem er even je gemak van allemaal. Het is tenslotte vakantietijd en we waren toch zo’n nuchter volkje? Laten we ons dan ook in het buitenland netjes gedragen en een visitekaartje afgeven van onze Nederlandse beschaving.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: