Geen extra beloning voor de zorg


Werd aan het begin van de Coronacrisis nog hard geroepen om een extra beloning voor de zorg, is dat verzoek vandaag in de kamer voor de zoveelste maal weggestemd. Het geheugen is maar kort en als er door de bevolking al geklapt is voor die mensen hoeft een structurele beloning verder uit te blijven. Zo zie je maar weer opnieuw hoe kort van memorie men in Den Haag is. Wel de zorg tot onmisbaar beroep verklaren in tijden van grote crisis maar zodra het directe gevaar geweken is gaat men weer over tot de orde van de dag. Ongelooflijk dat er onvoldoende politiek draagvlak voor blijkt. De verhouding is 71 voor om 73 stemmen tegen een structurele loonsverhoging voor zorgmedewerkers. Soms schaam ik me voor Nederland, vandaag is zo’n dag. Hier hoeft ook geen plaatje meer bij. De kale boodschap is beschamend genoeg. Ik vind het niet zo gek dat het steeds moeilijker wordt om mensen warm te krijgen om in de zorg te gaan werken?!

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: