En toen brak er iets.


En toen brak er iets in het collectief geweten van de wereldbevolking. Bij het zien van de “kniewurging” door Derek Chauvin daar in America. “kniewurging” U leest het goed een nieuw woord waarvan ik had gewild dat het nooit had bestaan, nooit was ontstaan ook. Maar ja geen dier zo vals als de mens zelf. Naar de gebezigde woorden “I can’t breath!” Werd weer niet geluisterd. Omstanders en zelf dringende oproepen van collega’s werden genegeerd. De zelfvoldane gemakkelijkheid waardeer bedoelde agent op beeld verscheen, de hand losjes in de zij is beeldtaal om nooit meer te vergeten.

A picture is worth a thousand words” maar ik hoef en wil dit beeld nooit meer zien

Het is een illustratie van onmenselijkheid en

Het is een illustratie van onmenselijkheid en een aanklacht tegen elke vorm van wellevendheid want ieder mens heeft recht op leven,ruimte,vrijheid en dient gelijk te worden behandeld. En ja, ook hier in Nederland roepen we makkelijk dat we zo tolerant zijn maar we handelen er niet naar. Te vaak moet de gekleurde medemens zich inhouden, op zijn hoede zijn, zijn rots inslikken of zich allerlei kwetsende gedragingen van anderen laten welgevallen. Zich wapenen tegen onrecht, discriminatie en willekeur. De wereld lijkt er momenteel klaar mee te zijn en gaat massaal de straat op. De afgelopen jaren is de discussie over discriminatie wat vaker en nadrukkelijker op de agenda gezet door diverse groeperingen en dat is ze niet in dank afgenomen. Zo tolerant is Nederland dus. Dat men niet meer de nuance kan vinden en men dus maar vol in de tegenaanval gaat. Ik hoop van harte dat wij allen werkelijk zullen veranderen want we dragen allemaal schuld voor dit onrecht dat maar door ettert. Maar nu heeft de wereld er genoeg van en hopelijk draagt dit bij tot wijsheid in handelen en komt het tot werkelijke verbroedering en het besef dat we elkaar, rood,geel, bruin blank of zwart gewoon keihard nodig hebben. We zullen het uiteindelijk samen moeten doen.

Foto bron NRC.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: