Euro virus long festival.


De makers van het programma Even tot Hier zijn wat mij betreft glansrijk geslaagd in hun aanpassing aan het nieuwe normaal. Met een wand van digitaal ingelogden hebben ze tijdens de uitzending toch een prettig contact met het publiek. Weliswaar is de crew weggevallen van band en musicalmedewerkers Miguel Wiels zit er gelukkig nog wel. Als aangever voor sommige inkoppertjes. De afgelopen uitzending was er weer een om niet te vergeten. Dit keer presenteerden beide heren het Euro virus long festival. Voor COPD patiënten een herkenbaar verhaal en feest in eigen keuken. Zeker na de zomer, wanneer de ‘R’ weer in de maand komt en overal de houtkachels of open haarden weer aangaan in de buurt. Dan neemt de prikkelbare long weer een hoge vlucht. Nou kan ik je ook vertellen dat uitlaatgassen van brommertjes,scooters en auto’s ook behoorlijk op je longen kunnen slaan. Waar ik vroeger, zelf ook bromfiets rijdend, nietsvermoedend stond te knetteren bij de stoplichten zonder er zelf last van te hebben, ondervind ik sinds ik zelf CIOPD patient ben erg veel last van de jongelui vol knetterend zaad.

Ik juich de ontwikkeling en verkoop van elektrische fietsen en scootervarianten dan ook van harte toe. We kunnen in het nieuwe normaal dan ook een grote stijging verwachten van deze variant van voortbewegen. DE mensen zien er in de nabije toekomst van af om nog met openbaar vervoer te gaan reizen. Dat is bij uitstek een kwetsbare plek waar je snel besmet kunt raken. En als de economie weer verder inzakt en mensen hun auto niet meer kunnen veroorloven zijn ze aangewezen op de eerst bereikbare variant.

De elektrische fiets of de elektrische scooter. Een elektrisch pausmobiel /Kermit genaamd zou ook nog kunnen. Maar dat met het nieuwe normaal straks de auto minder verkocht zal worden zullen mensen meer en meer gaan kiezen voor de e-bike. De Spartanen, Gazelles, Batavussen,Stella’s, Kalkhoffd, van Moors, en alle anderen zijn momenteel niet aan te slepen.

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: