Spiegel van de tijd.


Het doet pijn dit te lezen. Telkens weer opnieuw vraag ik me af waar de haat toch vandaan komt. Waardoor ze telkens weer opnieuw oplaait. Wat de diepste drijfveren zijn van de mensen die dit doen. Waarom ontbreekt het aan tolerantie? Waarom gaat de tolerantie niet verder dan de eigen opvattingen en kunnen we niet naast elkaar bestaan? Ik blijf erbij dat we allen broeders zijn. Hetzelfde bloed stroomt door onze aderen en we hebben lief als ieder ander. Maar er is een gif dat door ons denken stroomt en zelfs door de tijd niet kan worden uitgeroeid. Een gif dat onze denkbeelden over hoe we een ander zien vergiftigd,vertroebelt,verwoest. Het maakt ons blind de schoonheid in de onder nog te zien. Het gif dat aanzet tot het wij /zij denken en eigen groepje eerst.

In Amerika van vandaag is er een leider die zo denkt en dit uitdraagt om stemmen te behouden. In Brazilië zit een leider die zo denkt en dit uitdraagt om aan de macht te blijven. In Polen idem. De angst voor het andere regeert en ontneemt het zich op hoe toch samen de wereld mooier maken dan ze is. Gemiste kansen wanneer je zo teruggeworpen op jezelf naar je eigen navel gaat zitten staren. Ik hoop op betere tijden.

Alles is gebroken (Everything is broken-Bob Dylan) een hertaling- Juko de Vries november 2017.

Gebroken lijnen,gebroken snaren.

Gebroken veren,gebroken draden.

Mensen slapen in gebroken bedden.

Het heeft geen zin,het weer te maken. . . . .

Alles is gebroken

Gebroken flessen, gebroken platen.

Gebroken borden, gebroken glazen.

Straten vol gebroken harten.

Gebroken woorden onuitgesproken. . . . .

Alles is gebroken

Zodra je er bij stilstaat draaien gedachten in het rond.

Raakt er ergens anders altijd vast weer iets de grond.

Gebroken scharen, gebroken zagen.

Gebroken riemen, gebroken wetten.

Gebroken levens, gebroken benen.

Gebroken stemmen en gebroken stenen

haal diep adem voordat je stikt. . . . .

Alles is gebroken

Telkens als je weg gaat zo zonder een bericht,

valt alles hier in stukken recht in mijn gezicht.

Gebroken handen, gebroken ploegen.

Geen overeenkomst terwijl we erom vroegen

Gebroken leiding gebroken tegels

Mensen buigen gebroken regels.

Wolven huilen naar de maan. . . . .

Alles is gebroken

Gepubliceerd door JUKODEVRIES

FOOLISH SINNER AND POET FOR THE KING

%d bloggers liken dit: